Naročite se na e-novičke

DARILO: Pobarvanka z zgodbo ´ZVEZDNA JUHICA´


  Top
  vzorec_domisljijske_roze

  Nina Roydo Shop

  Katra in Primož sta vsak iz svojega konca Slovenije. Ona je Gorenjka, on pa Primorec, ki pravi, da se na Gorenjskem prav dobro počuti. Pred dobrim letom sta se, s svojimi tremi punčkami, ki so sedaj stare od enega, do treh let, preselila v podeželsko vasico, ki leži le streljaj od Bleda. Oba sta arhitekta. In to se vidi že iz aviona. Ko sem pred letom dni začela slediti Katri na Instagramu (@mondaykatra, blog: bit.ly/33COVvt), se je najmlajša, Mimi, šele rodila. Mojo pozornost je vzbudila s tistim nekaj, kar imajo ´lifestyle´ fotografije. S svojo čistostjo pustijo opazovalcu veliko prostora za domišljijo. Že takrat sem si rekla, da enkrat, ko bom kakšen korak bližje do uresničitve svoje spletne trgovinice, da takrat, si jo pa res želim spoznati.

  PUNCE BODO DOBILE VEČJO SOBICO

  Zdaj je napočil ta čas … Deklice so vmes še malo zrasle.
  Stara kmečka hiša, ki sta jo vzela v najem, počasi dobiva svojo obnovljeno podobo. To pa zato, ker vse postorita sama. Sploh Primož, ki je, kot pravi Katra, najboljši mož in zelo potrpežljiv očka.
  Včasih je tako za hobi, izdeloval surf deske. Tudi v svoji dnevni sobi. Zdaj jih pač ne, ker ima premalo prostora in nič časa.
  Zgoraj, v mansardi, bodo punce, ko bo Primož enkrat dokončal svoj nekaj mesečni projekt, dobile veliko sobo, ona dva pa svojo spalnico.
  Prej so živeli v majhnem stanovanju v Ljubljani. Zato zdaj še toliko bolj cenijo velik travnik pred hišo, pa pogled na konje ob njem, prostoren zelenjavni vrt, najlepše sprehode z vozičkom po poljskih poteh in seveda neprecenljiv razgled na ožarjeni Stol.
  Lahko bi rekli, da živijo zeleno in trajnostno. Obdani z zelenjem, bodo za svoje nove sobice, reciklirali staro pohištvo iz garaže, da bo potem izgledalo, kot iz ´vintage´trgovine.
  Pa, saj veste, ne kupujejo plastičnih igrač, temveč se odločajo za lesene, ki bodo zdržale dlje časa. In to je moto, ki mi je blizu.

  MALI MODELI ZA LANENE IZDELKE

  Zato so se mi zdele Mimi, Nives in Lila ravno pravšnji modeli za predstavitev in fotografiranje mojih izdelkov iz lanu.
  Odšli smo gor. Po strmih, lesenih stopnicah. Pričakal nas je dotrajan leseni pod in zidovi, ki so kar klicali po sveži barvi. Ampak ravno zato, mi je bil ambient všeč. Ta skandinavski stil, obrabljen in pastelno izpran, se lepo poda k lanu, ki je najstarejša poznana tkanina na svetu. Je unikatna.  To pa zato, ker diha, se hitro suši, je trajna, antialergena in ima veliko sposobnost vpijanja. In bolj, ko lan peremo, mehkejši postaja. In, če ne maramo likanja, ga lahko pustimo kar zmečkanega in bo izgledal še bolj ´chic´.

  LE KAJ JE V ŠKATLAH?

  Punce so radovedno spraševale mamico kaj je v škatlah …
  Pogumno so raziskale vsebino in se že zapodile med zvezdice, kronice, blazinice, slinčke, keramične lončke in še marsikaj.
  Kar toplo mi je bilo pri srcu, ko sem svoje izdelke videla, kako živijo z otroci.

  LILI SO BILE VŠEČ ZVEZDICE

  Največja pohvala za konec pa je bila, da se Lila kar ni nehala pokrivati z lanenim listkom. V bistvu ga je hotela celo odnesti s seboj na popoldanski počitek. In kot mi je kasneje povedala Katra, so ji bile zelo všeč tudi sestrice zvezdice. Verjetno še najbolj Aurora, kateri lička rožnato pordijo, če ji je nerodno. Roza je Lilina najljubša barva.

  Objavi komentar

  v

  Ustvarjam za male prince in princeske.

  Naročite se na e-novičke


   Obnovi geslo